آشپزی با پونه

دستور پخت خوشمزه ترین غذاها و شیرینی ها

آشپزی با پونه

دستور پخت خوشمزه ترین غذاها و شیرینی ها

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ زعفرانی مجلسی و خوشمزه

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای 4 نفر زرشک پلو با مرغ تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری زرشک پلو با مرغ تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.


طرز تهیه زرشک پلو با مرغ زعفرانی بسیار خوشمزه و متفاوت


مواد لازم زرشک پلو با مرغ برای 4 نفر

  • برنج 4 پیمانه
  • پیاز  1 عدد
  • سیر  2 حبه
  • زرشک 1 پیمانه
  • کره  25 گرم
  • سینه یا ران مرغ 4 تکه
  • آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • زعفران دم کرده 2 قاشق چایخوری
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • شکر 1 ق غذا خوری


طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مرحله به مرحله

ابتدا در تابه ای کمی روغن اسپری می کنیم و یا یک قاشق روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا داغ شود،سپس تکه مرغ ها را در تابه قرار می دهیم و درب آن را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا سرخ شود


بعد از گذشت 5 دقیقه درب قابلمه را بر می داریم و نگاه می کنیم اگر سرخ شده بود که آن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگرشان هم سرخ شوند اگر نه مجددا درب قابلمه را می گذاریم تا طلایی و سرخ شود. پوست پیاز را می گیریم


و می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و سیر را نیز پوست می گیریم و آبکشی می کنیم ریز خرد می کنیم و در قابلمه ای (قصد داریم در آن مرغ را بپزیم)کمی روغن می ریزیم و پیاز و سیر را در آن تفت می دهیم تا کمی رنگشان تغییر کنید


سپس رب گوجه فرنگی را می افزاییم و تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند و آن وقت نمک،فلفل و آبلیمو به مواد اضافه می کنیم و تفت می دهیم و در آخر تکه مرغ های سرخ شده را در قابلمه می چینیم و 2 الی 3 لیوان آب روی مواد و مرغ ها می ریزیم


و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت ملایم بپزند. حدودا 2 ساعت برای پخت کامل مرغ زمان لازم است تا سس مرغ غلیظ شود و روغن بیاندازد. 10 دقیقه مانده به خاموش کردن شعله قابلمه مرغ 1 قاشق از زعفران دم کرده را اضافه می کنیم.


زرشک را در ظرفی می ریزیم و روی آن آب ولرم می ریزیم و اجازه می دهیم تا به مدت 30 دقیقه خیس بخورد. برای پخت برنج ابتدا در قابلمه ای 8 لیوان آب می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا بجوش بیاید و مقداری نمک داخل آب می ریزیم.


برنج را بستگی به نوع آن و میزان مهارت داشتن ما در پخت آن می توانیم از قبل در ظرف آبی بریزیم تا خیس بخورد و یا اگر مهارت نداریم زمانی که آب بجوش آمد برنج را می شوییم و آب آن را بیرون می ریزیم و داخل آب جوش میریزیم.


ابتدا که برنج را داخل قابلمه می ریزیم از جوش می افتد برنج را هم می زین و رها می کنیم تا مجددا به جوش بیاید 4 الی 5 دقیقه که گذشت مجددا یک هم می زنیم و چند دانه از برنج را از آب خارج می کنیم و زیر دندان امتحان می کنیم


اگر اطرافش پخته بود ولی مغز ان سفت بود زمان آبکشی برنج است،در غیر این صورت باید زمان داد تا بپزد. برنج را در آبکش می ریزیم و آبکشی می کنیم.قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا آب داخل قابلمه کاملا خشک شود


سپس مقداری روغن داخل آن می ریزیم و از روی حرارت بر می داریم و برای ته دیگ نان لواش یا سیب زمینی را پوست می گیریم و ورقه ورقه می کنیم و کف قابلمه می چینیم و برنج را با کفگیر را روی ته دیگ می ریزیم.


و در آخر درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا برنج بخار کند و آن وقت حرارت را کم می کنیم و اگر دوست داشتید توری زیر قابلمه قرار می دهیم تا به مرور زمان برنج بپزد. زرشک را در آبکش می ریزیم و در تابه ای کره را قرار می دهیم تا آب شود


سپس زرشک را داخل کره می ریزیم و با حرارت کم تفت می دهیم و شکر را اضافه می کنیم تا شکر کاراملی شود در انتها 1 قاشق زعفران دم کرده باقی مانده را به آن می افزاییم و در حد 30 ثانیه تفت می دهیم سپس قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و هم می زنیم تا مواد به خوبی مخلوط شوند.


در پایان پس از اینکه غذا آماده شد برنج را در دیس می کشیم سپس مقدار کمی از برنج را با زرشک در یک کاسه کوچک مخلوط می کنیم و روی برنج را با زرشک تزیین می کنیم. مرغ را هم در ظرف خورشت می کشیم و به همراه برنج سرو می کنیم. نوش جان

طرز پخت کیک بدون فر فوری و خوشمزه

این کیک ساده و خوشمره نیازی به فر نداشته و برای کسانی که فر ندارند واقعا کاربردیه. امروزه بیشتر اجاق گازها روکار یا رو کابینتی هستند و فاقد فر هستند، اما با دستور پخت کیک بدون فر ساده این مشکل برطرف می شود. طرز تهیه کیک بدون فر ساده را در این مطلب که از وب سایت پارسی دی گرفته شده برایتان آماده کرده ایم.


طرز تهیه کیک اسفنجی بدون نیاز به فر! - ایرنا زندگی


مواد لازم برای تهیه کیک بدون فر

  • ۱ لیوان شکر
  • ۱ لیوان ماست
  • ۳ عدد تخم مرغ
  • آرد ۲ لیوان
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۱ لیوان

طرز تهیه کیک بدون فر ساده

۳ عدد تخم مرغ را در داخل ظرف بشکنید و با همزن کاملا هم بزنید و سپس شکر را افزوده و دوباره هم بزنید. سپس یک لیوان ماست و در ادامه روغن مایع رو اضافه کنید و به خوبی مواد را به هم بزنید تا کاملا به هم مخلوط شوند. اکنون بکینگ پودر و آرد را هم کم کم اضافه کنید و دوباره مواد را به هم بزنید. آرد را الک کنید و بعد به مواد کیک اضافه کنید.


روش پخت بدون فر

برای پخت کیک بدون فر یک قابلمه با اندازه مناسب انتخاب کنید.

کف قابلمه را چرب کنید و مایه کیک را درونش بریزید و سپس قابلمه را روی شعله پخش کن با حرارت کم بگذارید و به مدت یک ساعت صبر کنید تا کیک کاملا پخته شود.

برای اینکه متوجه بشید کیک پخته یا نه یک خلال دندان را ببرید داخل کیک و بیرون بیارید اگر تمیز بود یعنی کیک پخته و اگر مواد کیک به خلال دندان چسبیده بود بازهم بگذارید تا روی خرارت بماند تا کاملا پخته شود.


طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی اصیل ایرانی

کوفته برنجی از غذاهای اصیل و بسیار خوشمزه ایرانی است و تقریبا همه کوفته دوست دارند. کوفته انواع متفاوتی دارد اما کوفته برنجی بیشتر از بقیه انواع کوفته رایج است. کوفته برنجی هم با نان مصرف می‌شود و هم بدون نان خورده می‌شود. همچنین کوفته برنجی را می توان در اندازه ها و  شکل های مختلفی درست کرد.

پیشنهاد می شود کوفته برنجی را برای ناهار تهیه کنید چون این غذا نسبتا سنگین است و بهتر است برای شام مصرف نشود. به دلیل اینکه مواد اولیه برای تهیه کوفته برنجی دارای خواص و ویتامین های زیادی هستند، در نتیجه کوفته برنجی غذایی بسیار مقوی و پرخاصیت است.


کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی دستور توسط مرجان - کوکپد


مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی برای ۸ نفر

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • برنج ۲.۵ پیمانه
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • لپه ۴ قاشق غذاخوری
  • آرد نخودچی ۱ قاشق غذاخوری
  • شوید تازه و خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • تره تازه و خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه و خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • گشنیز تازه و خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • ترخون خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • مرزه خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • شنبلیله خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی رنده شده ۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به میزان لازم
  • آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
  • آلو یا گوجه سبز برای داخل کوفته


طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی

مرحله ۱:

اولین مرحله خیساندن برنج و لپه از چند ساعت قبل است. پس از خیس خوردن، برنج و لپه را شسته و هر کدام را جداگانه داخل قابلمه با مقداری آب بریزید تا کامل بپزند. در صورت تمایل می توانید وقتی برنج به جوش آمد کمی از سبزی های تازه و کمی زردچوبه را به برنج در حال جوش اضافه کنید و کمی بعد برنج را آبکش کنید. به یاد داشته باشید تا آب برنج را دور نریزید چون در ادامه به آن نیاز خواهیم داشت.


مرحله ۲:

یکی از پیازها را رنده ریز می کنیم و آب پیاز را می گیریم و  سپس با گوشت، برنج پخته، لپه پخته، نمک، فلفل، زردچوبه و سبزی های تازه مخلوط کرده و در ادامه تخم مرغ و آرد نخودچی را هم اضافه کرده و حسابی و  ورز می دهیم تا مواد کاملا با هم مخلوط بشوند و بعد مواد را به ظرف می کوبیم تا مواد سفت و چسبناک بشوند. اکنون باید مواد کوفته  را داخل یخچال بگذارید تا کمی خنک شود.


مرحله ۳:

یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و سپس در تابه کمی روغن بریزید تا داغ شود و پیازهای خرد شده تفت بدهید تا طلایی شوند. درادامه رب گوجه فرنگی، باقی سبزی های تازه، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و کمی مواد را تفت دهید. اکنون گوجه ها را که پوست گرفته و رنده کرده اید به همراه آب برنج به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید و مواد را به یک قابلمه بزرگ منتقل کنید و صبر کنید تا سس کوفته برنجی با حرارت ملایم بجوشد.


مرحله ۴:

به اندازه یک پرتقال از مواد کوفته برداشته و در کف دست پهن کنید و  یک آلو یا گوجه سبز در وسط آن قرار داده و مواد را ببندید و گرد کنید و در آب کوفته که درحال جوشیدن است به آرامی رها کنید. حدود نیم ساعت بعد، وقتی که آب کوفته برنجی کمی غلیظ شد غذا آماده است.

طرز تهیه کیک هویج خوشمزه با گردو خوشمزه و مخصوص به روش آمریکایی

کیک هویج از کیک هایی است که اگه مطابق دستور عمل پخته نشود، نتیجه کار جالب نخواهد بود. به دلیل وجود هویج امکان اینکه کیک حالت خمیری و چسبناک به خود بگیرد زیاد است. معمولا مرکز کیک هویج خمیری می شود و کیک به اندازه کافی پف نمی کند که این اتفاق جالبی نیست. بنابراین پیشنهاد می شود که حتما از دستور پیروی کنید و مواد رو کم یا زیاد نکنید. به خصوص مقدار هویج رنده شده را به هیچ وجه تغییر ندهید.


Image result for کیک هویج


مواد لازم برای تهیه کیک هویج

  • شکر: ۱ لیوان (۱۲۵ گرم)
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • روغن مایع: نصف لیوان (۷۰ گرم)
  • شیر: ۱ لیوان (۱۲۵ گرم)
  • دارچین: ۱ قاشق مرباخوری
  • هویج رنده شده: ۱ لیوان
  • گردوی خرد شده (درشت): ۱ لیوان (۱۲۵ گرم)
  • آرد: ۲ لیوان (۲۵۰ گرم)
  • بیکبنگ پودر ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل نصف قاشق چایخوری

دستور پخت کیک هویج با گردو

ابتدا شکر و تخم مرغ در ظرفی مخلوط کرده و تا وقتی که پف کرده و سفید شوند هم بزنید. شیر و روغن مایع را همجنین اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم.

سپس آرد، بیکینگ پودر، وانیل و دارچین را اضافه کرده هم بزنید. بکینگ پودر زیاد نیست چون هویج و گردو هم هست که به پف کردن آن در جهت منفی تاثیرگذار هستند به همین خاطر ۲ قاشق استفاده می کنیم.


۱ لیوان هویج رنده شده و ۱ لیوان گردو را اضافه کرده خوب هم بزنید. (گردو رو باید با آرد مخلوط کنید و بعد از آن الک کنید.) با لیسک مواد رو به صورت دورانی با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.


مواد را داخل ظرف مورد نظر که با کره یا روغن کاملا چرب کرده اید بریزید. داخل فر که با دمای ۱۷۰ درجه از قبل گرم شده قرار دهید. پس از ۳۰ دقیقه وقتی پخت با خلال دندان چک کنید.

طرز تهیه شیرینی دانمارکی خانگی به روش قنادی

شیرینی دانمارکی از پرطرفدارترین شیرینی ها می باشد و در قنادی ها نیز جزو پرفروش شیرینی ها است. دستور پخت شیرینی دانمارکی ساده است و با کمی حوصله به راحتی می توانید شیرینی دانمارکی خانگی خوشمزه مانند قنادی ها درست کنید. در این مطلب با طرز تهیه شیرینی دانمارکی و کرم شیرینی دانمارکی به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.

شیرینی دانمارکی


مواد لازم برای تهیه شیرینی دانمارکی

  • ۸۰۰ گرم آرد سفید
  • ۱ لیوان آب
  • ۲ قاشق غذاخوری خمیرمایه
  • ۱۰۰ گرم شکر
  • ۳۰۰ گرم کره
  • ۲ عدد تخم مرغ
  • ۱/۲ پیمانه شیر
  • ۱/۴ پیمانه برابر با ۶۰ گرم روغن مایع

مواد لازم برای روکش شیرینی دانمارکی

  • ۳ قاشق غذاخوری کنجد
  • ۱ قاشق چایخوری وانیل
  • ۱ عدد تخم مرغ


مرحله ۱:

ابتدا تخم مرغ ها را با شکر و مواد دیگر به غیر از آرد به خوبی مخلوط می کنیم


مرحله ۲:

سپس آرد را تا حدی که به دست نچسبد و خمیر سبک باشد، اضافه کنید.


مرحله ۳:

در این مرحله ابتدا کمی آرد روی میز کار پاشیده و سپس مطابق تصویر خمیر را روی میز کار پهن می کنیم. تا جایی که خمیر نرم و یکدستی بدست بیاید آرد میریزیم و چند دقیقه خوب ورز میدهیم تا زمانی که خمیر به دست نچسبد و کاملا صاف و یکدست شود.


مرحله ۴:

نکته مهمی که در پخت شیرینی گل محمدی باید رعایت کنید این است که کره حتما بین دو لایه پلاستیک قرار دهید و بعد با وردنه صاف کنید.


مرحله ۵:

حال کره ای را که بین دو پلاستیک قرار داده و صاف کرده بودیم را روی نیمه خمیری که پهن کرده بودیم قرار می دهیم و نیمه دیگر خمیر را روی آن قرار می دهیم.


مرحله ۶:

در این مرحله بعد از اینکه کره به خوبی در لایه میانی خمیر قرار گرفت، باید خمیر را به مدت ۲۰ دقیقه در یحچال قرار دهیم تا استراحت کند.


مرحله ۷:

بعد از اینکه خمیر ۲۰ دقیقه در یخپال ماند حال خمیر را از یحچال بیرود درآورده و با استفاده از وردنه چندین مرتبه خمیر را باز کرده و دوباره تا می کنیم و در جهت خلاف وردنه می زنیم و دوباره در یخچال قرار می دهیم. این کار را سه مرتبه تکرار می کنیم.


مواد لازم برای کرم شیرینی دانمارکی

  • ۱/۲ لیتر شیر
  • ۱ قاشق مربا خوری وانیل
  • ۲ قاسق غذاخوری گلاب
  • ۳ قاشق غداخوری نشاسته ذرت
  • ۱۰۰ گرم شکر

طرز تهیه کرم شیرینی دانمارکی

مرحله ۱:

ابتدا تمام مواد را با هم مخلوط کرده و روی شعله قرار می دهیم.


مرحله ۲:

تا وقت به جوش آمدن مواد باید به هم زدن ادامه دهیم تا مواد ته نگیرد.


مرحله ۳:

در این مرحله وقتی مواد به جوش آمد، از زمان به جوش آمدن، یک دقیقه طول می کشد تا مواد به غلظتی مانند فرنی برسد. وقتی به این غلظت رسید شعله را خاموش می کنیم.


اکنون خمیر را از یخچال در می آوریم و خمیر را با وردنه صاف کرده به طوری که ضخامت آن یک سانتی متر باشد.

اکنون دور خمیر را با چاقو صاف کرده و خمیر را در اندازه های یکسان به صورت مربع های کوچک یا به هر شکلی که دوست دارید خمیر را فرم دهید و به شکل شیرینی دانمارکی درست کنید. سپس داخل آنها مقداری از کرم می ریزیم و می بندیم.

سینی فر را با کاغذ روغنی می چوشانیم و شیرینی دانمارکی ها را با کمی فاصله در آن می چینیم و روی شیرینی ها را پوشاده و به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه صبر میکنیم تا استراحت کند. سپس روکشی که آماده کرده بودیم را با قلمو روی شیرینی می مالیم. فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کرده سپس شیرنی ها را به مدت ۳۰ دقیقه داخل فر می گذاریم تا پف کرده و پخته شود.


منبع: آشپزی کیانا