آشپزی با پونه

دستور پخت خوشمزه ترین غذاها و شیرینی ها

آشپزی با پونه

دستور پخت خوشمزه ترین غذاها و شیرینی ها

طرز تهیه دمنوش سنبل الطیب

دمنوش سنبل الطیب که به آن علف گربه نیز می گویند یکی از آرامش بخش ترین دمنوش ها می باشد. ابتدای این آموزش شما را با این گیاه آشنا می کنیم ساقه این گیاه به طور عمودی تا ارتفاع دو متر بالا می رود و به صورت وحشی در جنگل های کم درخت در حاشیه جوبیار یا گودال ها در بیشتر مناطق آسیا و ایران رشد می کند اما قسمتی که از آن در دمنوش ها استفاده می شود ریشه این گیاه است که عموما از ریشه گیاهی سنبل الطیب که سه سال از رشد آن می گذرد استفاده می کنند. سنبل الطیب بعد از خشک شدن به رنگ قهوه ای در میاد طعم و مزه ای کمی تلخ دارد ولی خوشبو و معطر است. اما خواص سنبل الطیب: این دمنوش به طور قابل توجهی بی خوابی شبانه را درمان می کند و کیفیت خواب را بهبود می بخشد و برخلاف قرص های شیمیایی باعث خواب آلودگی در هنگام صبح گاه نمی شود. سنبل الطیب به دلیل داشتن ماده لیارین که سیستم عصبی را مهار می کند. اما زمان خوردن دمنوش سنبل الطیب ۳۰ دقیقه قبل از رفتن به رختخواب است. اما همه خواص سنبل الطیب به خواب مربوط نیست برای کاهش فشار خون، کمک به بیماری های رحم و دردهای قاعدگی مفید است زیرا یک اسپاسم آرامبخش طبیعی دارد و مصرف آن روزی ۳ بار در دوران قاعدگی مفید است. امروز  طرز تهیه چند مدل دمنوش سنبل الطیب با گل گاوزبان و بادرنجوبه را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.


مواد لازم برای تهیه دمنوش سنبل الطیب با گل گاوزبان

  • سنبل الطیب ۱۰ گرم
  • گل گاوزبان ۵ گرم
  • ورقه لیمو ۳ عدد
  • آب جوش به مقدار لازم

مرحله اول : مخلوط کردن مواد

سنبل الطیب و گل گاوزبان و ورقه لیمو را داخل لیوان دمنوش یا فرنچ پرس یا قوری ریخته و آب جوش روی آن می ریزیم.


مرحله دوم : دم کشیدن دمنوش سنبل الطیب

با یک قاشق هم میزنیم و درب ظرف را بمدت ۱۰ دقیقه می گذاریم تا دمنوش دم بکشد سپس داخل لیوان ریخته و میل کنید.


نکات کلیدی در تهیه دمنوش سنبل الطیب

1. برای شیرین کردن دمنوش سنبل الطیب می توانید به دلخواه از عسل یا استویا استفاده کنید.

2. این دمنوش برای رفع استرس و آرامبخش می باشد.


طرز پخت سماق پلو با گوشت قلقلی

سماق پلو یکی از غذا سنتی و اصیل ایرانی می باشد که اصالت اردبیلی دارد و بطور خاص برای شهر نمین در ۲۵ کیلومتری اردبیل است، شاید به جرات می توان گقت سماق پلو رقیب سرسخت کوبیده می باشد مخصوصا اگر در کنارش گوجه و فلفل کبابی سرو شود. سماق قرمز آذربایجان بسیار خوش رنگ و ترش مزه می باشد و وقتی که با برنج ایرانی مخلوط شود طعم و عطر بی نظیری می گیرد. از خواص سماق می توان به ویتامین C بالا و مقدار زیادی آنتی اکسیدان اشاره کرد.  امروز سماق پلو را با هم یاد می گیریم با ما همراه باشید.


مواد لازم برای تهیه سماق پلو

  • برنج ۳ پیمانه
  • سماق ۵ ق غذا خوری
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • پودر سوخاری ۲ ق غذا خوری
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

مرحله اول : تهیه گوشت قلقلی

ابتدا پیاز را پوست کنده و رنده ریز می زنیم و آب اضافی آن را گرفته و داخل کاسه می ریزیم سپس گوشت چرخ کرده به همراه سیر رنده شده و ادویه ها را به همراه کمی سماق و پودرسوخاری و کمی زعفران اضافه می کنیم و شروع به ورز دادن می کنیم تا خوب مسنجم شود سپس به دلخواه از مقداری گوشت برداشته و گرد می کنیم و برای بیست دقیقه داخل یخچال می گذاریم تا خودش را گرفته و در حین سرخ شدن وا نرود.


مرحله دوم : سرخ کردن گوشت قلقلی

داخل تابه کوچک روغن ریخته تا داغ شود سپس گوشت قلقلی ها را خوب سرخ می کنیم و در حین سرخ کردن آنها را زیر و رو کرده تا برشته شوند.


مرحله سوم : دم گذاشتن سماق پلو

برنج را از قبل با مقداری نمک خیس کنید و وقتی نرم شد آبکش کنید (برای داشتن ته دیگ ته چین داخل یک کاسه یک تخم را شکسته و کمی زعفران و ۲ ق غذا خوری روغن و ۱/۲ پیمانه ماست شیرین ریخته و کمی از برنج را داخل موادمون می ریزیم) (اگر دوست نداشتید از ته دیگ سیب زمینی یا نان لواش نیز می توانید استفاده کنید) سپس کف قابلمه را روغن ریخته و برنج را اضافه می کنیم و با کفگیر منسجم می کنیم سپس از برنج سفیدمون می ریزیم و روش سماق می پاشیم و گوشت قلقلی های سرخ شده را وسط برنج قرار می دهیم و روش مابقی برنج را ریخته و دم می گذاریم و در انتهای پخت کمی کره روی برنج می ریزیم و در ظرف سرو به همراه گوجه های کبابی میل کنید. نوش جان


نکات کلیدی در تهیه سماق پلو

1. برای قرمز شدن رنگ برنج می توانید کمی آب لبو را هنگام پختن برنج بهش اضافه کنید.

2. می توانید گوشت قلقلی ها را در کنار برنج سرو کنید.

3. اگر مواد گوشت قلقلی شل بود کمی آرد نخودچی اضافه کنید.

4. میزان سماق بستگی به ذائقه شما دارد می توانید بیشتر بریزید.