آشپزی با پونه

دستور پخت خوشمزه ترین غذاها و شیرینی ها

آشپزی با پونه

دستور پخت خوشمزه ترین غذاها و شیرینی ها

طرز تهیه کیک ماست خوشمزه با پف زیاد مرحله به مرحله

تهیه کیک ماست خیلی خیلی آسونه و فقط نیاز به چند ماده ساده داره که معمولاً تو هر خونه ای پیدا میشه و به دلیل اینکه در کیک ماست از ماست استفاده میشه، علاوه بر بافت نرم و لطیف، عطر و بوی خیلی خاصی هم داره. پخت این کیک به هر کدبانویی در منزل پیشنهاد میشه. در این مطلب  با طرز تهیه کیک ماست خوشمزه آشنا میشوید.

طرز تهیه کیک ماست اسفنجی با پف زیاد و طعم عالی برای جشن ها


مواد لازم برای تهیه کیک ماست

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • شکر ۲ پیمانه
  • روغن مایع ۱ پیمانه
  • وانیل نصف قاشق چایخوری
  • پوست لیموترش رنده شده ۱ قاشق چایخوری
  • آرد سفید الک شده ۲ پیمانه
  • نمک ۱ قاشق چایخوری
  • ماست ۱ پیمانه
  • بیکینگ پودر ۴ قاشق چایخوری

 

مرحله ۱:

فر رو روی ۱۸۰ درجه روشن  کنید و کف قالب رو چرب و آرد پاشی کنید (با روغن جامد).

 

مرحله ۲:

تخم مرغ ها روداخل ظرف بریزین و با همزن دور کند بزنین تا باز بشن، سپس شکر و وانیل رو اضافه کنید و ۱۰ دقیقه با دور متوسط بزنین تا کاملا پفکی و کرم رنگ بشه.


مرحله ۳:

حالا ماست رو اضافه و مخلوط کنین و ۱ دقیقه بعد روغن مایع  و پوست لیموترش رنده شده رو اضافه کنید و مخلوط رو ۳۰ ثانیه بزنین و بعد همزن رو کنار بذارین و آرد و بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط و کم کم به مایع اضافه کنید و مخلوط کنین . ۳۰ ثانیه باهمزن دورکند بزنین تا گلوله ای از آرد نمونه.


مرحله ۴:

ظرف حاوی مایع کیک ماست رو دوبار بکوبین روی میز تا حباب ها خارج بشن. البته این کار تو مزه نهایی کیک هیچ تاثیری نداره. حالا کیک رو داخل فر داغ ۱۸۰ درجه به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بذارین تا روی کیک کاملا طلایی بشه.


دستور پخت سالاد ماکارونی خوشمزه با مرغ

بیش از دو هزار سال پیش ایرانی ها بر روی کاهو و سبزیجات روغن زیتون و سرکه ریخته و میل می کردند. این روش خوردن مواد غذای به دلیل ارتباط بین کشور ها از طریق جنگ ها به کشور های دیگر انتقال یافت و آنها این خوراکی را با مواد اولیه خود طبخ کردند. سالاد ماکارونی یک وعده کامل غذایی است یا از آن می توان در مقادیر کم به عنوان پیش غذا استفاده کرد. 

مواد لازم برای سالاد ماکارونی

  • ماکارونی فرمی: 300 گرم
  • مرغ: 100 گرم
  • جعفری ساطوری شده: 3 قاشق غذا خوری
  • سیرله شده: 1 حبه
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل سیاه :به میزان لازم
  • هویج: 100 گرم
  • خیار شور: 100 گرم
  • سس مایونز: به میزان لازم
  • آبلیمو: 2 قاشق غذا خوری

دستور پخت سالاد ماکارونی با مرغ


دستور پخت سالاد ماکارونی

1. آماده سازی ماکارونی

ابتدا ظرف آبی را روی حرارت می گذاریم بعد از جوش آمدن آب ماکارونی ها را اضافه کرده و زمان تقریبی بین 8 تا 10 دقیقه برای پخت آن در نظر می گیریم.

2. آماده سازی سبزیجات

ابتدا هویج و نخود فرنگی را بخار پز کرده و کنار میگذاریم تا خنک شوند. حالا هویج خنک شده و خیار شور را به شکلی نگینی منظم برش می دهیم.

3. سالاد ماکارونی با مرغ

مرغ را به همراه نمک، فلفل، برگ بو، و کمی زرد چوبه (به اندازه ای که مرغ را زرد نکند) می پزیم. بعد آن را نگینی برش می دهیم.

4. آماده سازی سس

سس مایونز را به همراه نمک، فلفل، آبلیمو، جعفری مخلوط کرده و آماده می گذاریم.

5. مخلوط کردن مواد

ابتدا سس را داخل ظرف بزرگی ریخته و به ترتیب خیار شور، هویج و مرغ را اضافه می کنیم با دو عدد قاشق یا چنگال بزرگ به آرامی مواد را بدون اینکه له شوند مخلوط می کنیم کامل که سس به خورد مواد رفت حالا ماکارونی را در دو نوبت اضافه کرده و کامل زیر و رو می کنیم و سالاد آماده شده را در ظرف مناسب سرو قرار می دهیم و تا زمان مصرف داخل یخچال می گذاریم.


طرز تهیه سوپ جو قرمز رستورانی با مرغ

سوپ جو قرمز از محبوب ترین سوپ های رستورانی است و تقریبا در تمام رستوران ها به عنوان پیش غذا سرو می شود. جالب است بدانید بر خلاف تصور عموم که سوپ جو را پیش غذا می دانند این سوپ به خاطر وجود ویتامین ها و مواد معدنی که در آن وجود دارد یک غذای کامل است.

این سوپ پر فایده و خوش طعم را می توانید در ایام سرد سال برای خانواده عنوان یک غذای کامل تهیه کنید. به شما اطمینان می دهیم با چند بار پختن سوپ جو قرمز در منزل می توانید با سوپ های خوش رنگ و لعاب موجود در رستوران ها رقابت کنید.

پخت سوپ جو بسیار آسان است و حتی کسانی هم که سر رشته ای در آشپزی ندارند به راحتی می توانند این سوپ خوشمزه را به بهترین نحو ممکن درست کنند. جو خواص بسیار زیادی دارد که با پخت این سوپ می توانید از این خواص بهره مند شوید.


مواد لازم سوپ جو قرمز

  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • هویج کوچک یا متوسط ۲ عدد
  • روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
  • سینه مرغ نصف یک سینه کامل
  • جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • جو پوست کنده ۱ پیمانه ( لیوان متوسط )
  • رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری 
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی


طرز تهیه سوپ جو قرمز , سوپ جو قرمز , soup jo ghermez , s rvlc


طرز تهیه سوپ جو قرمز رستورانی با مرغ

ابتدا جو پوست کنده را در مقداری آب بخیسانید و به مدت حداقل ۶ ساعت کنار بگذارید تا به خوبی خیس بخورد. بهتر است جو را از شب قبل بخیسانید. پس از گذشت این مدت جو پوست کنده را به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید.


حرارت زیر جو باید متعادل باشد. توجه داشته باشید که هر چند دقیقه یک بار باید جو را هم بزنید تا ته نگیرید و به ته قابلمه نچسبد. جو باید تا زمانی که لعاب بیندازد روی حرارت بماند. زمانی که جو به خوبی لعاب انداخت آنرا از روی حرارت کنار بگذارید.

در مرحله بعد یکی از پیازها را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. قابلمه ای که برای تهیه سوپ در نظر گرفته اید روی حرارت بگذارید و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید. در صورتی که روغن بیش از اندازه داخل قابلمه بریزید سوپ شما چرب خواهد شد.

در ادامه پیاز خرد شده را داخل قابلمه بریزید و تفت دهید تا پیاز نرم شود سپس هویج ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید ( می توانید هویج ها را با رنده درشت رنده کنید ) و به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و چند دقیقه با پیاز تفت دهید.


پس از اینکه هویج و پیاز را کمی تفت دادید مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا ادویه ها به خورد پیاز و هویج برود. سینه مرغ را به همراه ۲ لیوان آب ، ۱ پیاز و مقداری زردچوبه داخل یک قابلمه کوچک بریزید

و روی حرارت قرار دهید تا نیمپز شود. ( البته باید آبپز کردن سینه مرغ را اوایل شروع آشپزی انجام دهید تا در اواسط پخت سوپ معطل نشوید ) پس از اینکه سینه مرغ نیمپز شد آنرا به صورت ریش ریش ریز خرد کنید و به مخلوط پیاز و هویج اضافه کنید.

سینه مرغ ریش ریش شده را به همراه پیاز و هویج کمی تفت دهید تا سینه مرغ کمی سرخ شود. در مرحله بعد جو را به همراه ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریع تر به جوش بیاید.


پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا سوپ با حرارت ملایم جا بیفتد. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت سوپ رب گوجه فرنگی را با کمی روغن در یک تابه کوچک تفت می دهیم تا طعم خامی رب گرفته شود.

پس از سرخ شدن رب آنرا با نصف لیوان آب جوش مخلوط می کنیم تا یکدست شود سپس به سوپ اضافه می کنیم. در ۱۵ دقیقه پایانی نمک سوپ را اندازه می کنیم و به مقدار دلخواه نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم. در همین مرحله جعفری خرد شده را هم اضافه می کنیم

و دیگر درب قابلمه را نمی گذاریم تا رنگ جعفری سبز و با طراوت بماند. می توانید کمی از جعفری را برای تزیین روی سوپ نگه دارید. پس از اینکه سوپ آماده شد آنرا در ظرف سوپخوری می ریزیم و به همراه آبلیمو یا لیمو ترش تازه سرو می کنیم.



دستور تهیه موهیتو لیمو نعنا به روش رستورانی

موهیتو یکی از نوشیدنی های جذاب فصل تابستون می باشد که ریشه کوبایی دارد. موهیتو به نشانه طراوات در خانواده کوکتل ها شهرت دارد. موادی که در موهیتو استفاده شده در رفع عطش و تشنگی بسیار مفید است. موهیتو در سراسر دنیا از محبوبت خاصی برخودار است یکی از اشخاصی که جذب موهیتو شد ارنست همینگوی است. در مورد پیدایش موهیتو اطلاعات دقیقی در دسترس نیست ولی وجود مزارع نیشکر و نعنا در کوبا عاملی شده است که می گویند موهیتو از کوبا کشف شده است. شما می توانید موهیتو را جایگزین نوشیدنی غیر سالم نوشابه کنید و برای مهمونی و دورهمی کنار غذاهاتون درست کنید. تهیه موهیتو به چند روش است که ما امروز دو روش از اصلی ترین رسپی تهیه موهیتو لیمو نعنا را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه موهیتو به روش اول با طعم لایت

  • شکر ۱/۲ لیوان
  • آب ۱/۲ لیوان
  • برگ نعنا ۳ عدد
  • آب لیمو ترش ۳ عدد
  • آب گاز دار به مقدار لازم
  • یخ به مقدار لازم
  • مواد لازم برای تهیه موهیتو به روش دوم با طعم قوی
  • لیمو ترش ۲ عدد با پوست
  • لیمو ترش ۴ عدد بدون پوست
  • برگ نعنا ۲ مشت
  • عسل یا شربت بار ۲ ق غذا خوری
  • اسپرایت به مقدار لازم
  • بخ به مقدار لازم

طرز تهیه موهیتو به روش اول

مرحله اول : تهیه شربت موهیتو

ابتدا آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا دانه های شکر حل شود و کمی غلیظ شود سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید کنار تا خنک شود.


مرحله دوم : تهیه موهیتو

۳ عدد لیمو ترش بزرگ را شسته و با کمک آب مرکبات گیر آبش را بگیرید و داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید سپس برگ های نعنا را اضافه کنید سپس شربت خنک را داخل میکسر ریخته و دستگاه را روشن کرده اجازه دهید تا مواد خوب پوره شوند سپس در انتها چند عدد یخ به همراه آب گازدار اضافه کنید و دوباره دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید یخ ها پودر شوند به همین راحتی موهیتو خوشمره لایت ما حاضر است. از این روش می توانید ۱ ساعت قبل از مهمانی موهیتو را حاضر کنید و داخل یخچال بگذارید.


طرز تهیه موهیتو به روش قوی

مرحله اول : پوست گرفتن لیمو

۲ عدد لیمو ترش را پوست بگیرید و هسته آن ها را جدا کنید (درآوردن هسته باعث می شود موهیتو تلخ نشود) سپس ۴ عدد دیگر لیمو ترش را با بشورید و چند قاچ بزنید.


مرحله دوم : تهیه موهیتو قوی

لیمو ها با پوست و بدون پوست را داخل غذاساز یا مخلوط کن ریخته به همراه نعنا و عسل اضافه کنید سپس دستگاه را روشن کرده و چند تا پالس بزنید تا مواد خوب پوره شوند سپس یخ را به همراه اسپرایت اضافه کنید و مجدد پالس بزنید تا مواد مخلوط و یخ ها پوره شوند به همین راحتی موهیتو ما با طعم قوی حاضر است اگر از این روش برای تهیه موهیتو استفاده می کنید بلافاصله سرو کنید به دلیل داشتن لیمو ها سریع تلخ می شود.


نکات کلیدی در تهیه موهیتو لیمو نعنا

1. اگر مواد داخل غذاساز خوب پوره نشد آن را صاف کنید.

2. آب گازدار می توانید از فروشگاه تهیه کنید.

3. مقدار اضافه کردن آب یا اسپرایت در حدی باشد که به غلظت مورد نظر برسد.

4.سعی کنید شکر را مستقیم داخل موهیتو استفاده نکنید چون تمام مواد سرد هستند ممکن است دانه شکر حل نشده حتما با آب ترکیب و شربت تهیه کنید.

5. اگر آب گازدار در دسترس نداشتید آب معمولی جایگزین کنید.

6. برای تهیه شربت همیشه مقدار آب و شکر مساوی است.

دستور فوق به شما ۲ لیوان موهیتو می دهد.

دستور پخت کوکی گردویی و کشمشی اصل لاهیجان

کوکی گردویی یکی از شیرینی های بسیار خوشمزه می باشد که همزمان با رسیدن گردو تازه می توانید این کوکی ها را تهیه کنید. کوکی نوعی کیک کوچک نازک و شیرین تعریف می شود. در هر کشوری واژه جداگانه برای کوکی دارد مثلا در انگلستان و استرالیا به کوکی، بیسکویت گفته می شود آلمانی ها نیز به کوکی keks می گویند. همیشه ما ایرانی طبق سنت خود در هر فصل با توجه به میوه آن غذاها و شیرینی های مخصوص آن فصل را تهیه می کنیم مثلا در تابستون با گیلاس انواع کیک ها و غذاها را تهیه می کنیم حالا در پاییز با رسیدن گردوی تازه با توجه به سردی هوا در این فصل ها و طبع گرم گردو توصیه می شود از مصرف آن غافل نشوید. از خواص گردو داشتن اسید فولیک، تقویت سیستم ایمنی بدن،کنترل وزن از دیگر خواص گردو می باشد. امروز کوکی گردویی بسیار خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.


مواد لازم برای تهیه کوکی گردویی

  • روغن صاف یا کره ۷۵ گرم
  • پودر قند ۱۰۰ گرم
  • روغن مایع ۲۵ گرم
  • تخم مرغ کوچک ۲ عدد
  • وانیل ۱/۸ ق چایخوری
  • ماست یا شیر ۱/۴پیمانه
  • بیکینگ پودر ۱/۲ ق چایخوری
  • پودر کاکائو ۲ قاشق سوپخوری
  • آرد ۲ پیمانه
  • گردو خرد شده ۱/۲ پیمانه
  • کشمش پلویی ۵۰ گرم
  • نمک ۱ پنس

طرز تهیه کوکی گردویی و کشمشی

مرحله اول : آماده سازی

ابتدا فر را روشن کرده و بمدت ۱۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ قرار می دهیم. تمام مواد گفته شده در دستور را ۱ ساعت قبل روی میز کار بگذارید تا هم دمای محیط شود. آرد و نمک را مخلوط و سه بار الک کنید. گردو ها را نیز به اندازه دلخواه خرد کنید. کشمش را با مقداری آب خیس کنید سپس آبکشی کرده و روی دستمال نم گیر قرار دهید تا خشک شود.


مرحله دوم : همزدن روغن

روغن جامد یا کره را داخل کاسه همزن ریخته و پودر قند را اضافه می کنیم و بمدت ۵ الی ۶ دقیقه خوب با تندترین دور همزن بزنید تا کرم رنگ و حجیم شود حتما در حین هم زدن با کمک لیسک دورگیری کنید که تمام مواد هم بخورد سپس روغن مایع را افزوده و دوباره برای ۱ دقیقه دیگر هم می زنیم.


مرحله سوم : افزودن ماست و تخم مرغ

بعد از همزدن روغن مایع تخم مرغ ها را دانه دانه افزوده و با افزودن هر کدام ۱ دقیقه دیگر هم بزنید. همزمان با اضافه کردن تخم مرغ آخر وانیل را اضافه کنید و سپس بیکینگ پودر و ماست و پودر کاکائو الک شده را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن مواد هم بزنید.


مرحله چهارم : تهیه مایه کوکی

در انتها آرد الک شده را طی ۳ مرحله به موادمون اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی خوب هم بزنید ممکن است ۲ ق بیشتر یا کمتر آرد بخواهد تا خمیر مطلوبی حاصل شود سپس کشمش و گردوی خرد شده را نیز افزوده و هم بزنید.


مرحله پنجم : پخت کوکی گردویی

سینی فر را چرب کرده کاغذ روغنی انداخته سپس می توانید با دست کوکی را برداشته و گرد کنید و روی سینی فر قرار دهید یا به کمک اسکوپ بستنی شکل بدهید یا مواد را داخل قیف بدون ماسوره ریخته و پایپ کنید. کوکی گردویی را به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر از قبل گرم شده با ۱۷۰ درجه قرار می دهیم تا پخته و پف کند سپس از فر خارج کرده و کمی که از روی حرارت افتاد از روی کاغذ روغنی جدا کنید و همراه با چای میل کنید. نوش جان


نکات کلیدی در تهیه کوکی گردویی

1. مواد را با فاصله از هم در سینی قرار دهید چون مواد پهن و پف می کند.

2. اگر دوست داشتید کوکی گردویی شما رنگ تیره تری داشته باشد پودر کاکائو را بیشتر ریخته.

3. اگر از روغن جامد استفاده می کنید بهتر است آن را یکبار ذوب کنید بگذارید یخچال تا سفت شود سپس استفاده کنید.

4. بیش از اندازه کوکی گردویی را داخل فر نگه ندارید زیرا خشک می شود.